top of page
  • Szerző képeKasza Borbála

Minimalista Mozdulatok Workshop

Pal Pandian miután felhagyott gyógyítói praxisával a Sziddha hagyomány más dimenziói felé fordult. A Kalári harcművészetből és a Vászi jógából és a mesterláncolat bölcsessége alapján hozta létre a Minimalista Mozdulatok rendszerét.


A Pal Pandian által kidolgozott rendszer a bennünk lévő érzékenységet szabadítja fel. Azt a fajta érzékelést, amikor az analizáló, kritizáló tudatunk nem dominál, nem avatkozik bele az áramló létezésbe. Ebben az áramlásban, nyitottságban pedig szinte magától kirajzolódik az az irány, amerre mozdulnunk kellene vagy ha úgy tetszik a következő lépésnek helye.




Az érzékelés finomítása a fizikai test rezdüléseinek, áramlatainak, eleve benne lakozó mozdulatainak a megfigyelésén, tudatosításán alapszik. E folyamatban és a Sziddhák szerint úgy általában a fizikai test nem akadály, sőt minden törekvésnek a biztos kiindulási pontja, az alap.


A Minimalista Mozdulatok workshop sokszínű gyakorlatai (többek finom mozgások, mudrák, test egészére, határaira kiterjedő érzékelés) közben megtanulunk másképp figyelni a testünkre, érzékennyé válunk arra, mit is üzen valójában, micsoda tágasság, tudatosság lakozik már eleve benne.


Pal Pandian workshopok keretében osztja meg a Minimalista Mozdulatok rendszerét. Tamil Náduban több száz részt vettek már ebben a programban és évente néhányszor lehetőség nyílik arra is, hogy tamil helyett angolul ismerkedjünk a minimalista mozdulatok rendszerével.


2019-ben februárban volt a második angol nyelvű workshop: Németországból, Egyesült Államokból, Libanonból, India nem tamil nyelvű részeiből, valamint Kínából érkezett a hallgatóság. Csodás volt együtt gyakorolni, együtt inspirálódni a Sziddha hagyomány szellemében.



A következő angol nyelvű workshopig nem kell sokat várni: 2020. februárjában újra lehet kapcsolódni a Minimalista Mozdulatok rendszeréhez. A Minimalista Mozdulatok rendszerébe és a Sziddha Hagyomány szellemiségébe a www.thiruvadi.org és a www.siddhas.de oldalakon lehet bepillantást nyerni.

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page