top of page
PalPandianNatureMimics_borito.jpg

Nature Mimics

Pal Pandian

Pal Pandian Nature Mimics (vagyis a Természet mintázatai) című legutóbbi írásában a tamil gyökerű ősi Sziddha Hagyomány még nem taglalt, viszont napjainkban is elgondolkodtató aspektusaival foglalkozik. Többek között az embrió fejlődésével és a bio-memóriával. Az embrió fejlődése ismert volt a Sziddhák számára energetikai vonatkozásban is, Agasztjár Sziddha Guru Nádí Sasztram című több ezer éves írása is említést tesz róla. 

A Csodalatos Szái Bábá könyv borító

A csodálatos Száí Bábá

Arthur Osborne, fordította Kasza Borbála

„Örökké fogok élni azok megsegítésére, akik eljönnek hozzám, átadják magukat nekem, és menedéket vesznek bennem.” 

 

Ebben hisz a Száí Bábához nap mint nap Sirdíbe áramló követők sokasága Bábá 1918-as halálát követően is. A sírhelyéhez látogatók imáit, kéréseit Bábá megválaszolja, jelenlétének egyértelműsége megkérdőjelezhetetlen. Az India-szerte mindenhol ismert különc szentet már életében is hindu és muszlim vallásúak egyaránt követték. Mindenkit a saját vallása megtartására sarkallt. Békét és szeretetet hirdetett a megkülönböztetéssel és az ellenségeskedéssel szemben.

14573034_1832813900288846_3378524156771067189_n.jpg

Sziddhák, az alapok mesterei

Pal Pandian, fordította Kasza Borbála

Az első részben a Sziddha hagyomány története kerül bemutatásra. Majd néhány Sziddha szent életéhez kapcsolódó ősi, időtlen mese invokálja a hagyomány szellemét, amely röviden a berögzült konvenciókkal, álszentséggel való szembefordulással, játékossággal jellemezhető. A könyv Élet fája és ágai című második részének a témája a Sziddha Hagyomány gyógyító tevékenysége, a betegségek megelőzésével, azok kezelésével kapcsolatos megközelítései. Az alapokat jelentő elemektől, az ezekből létrejövő bio-rendező erőkön, dósákon át eljutunk a különféle emberi alkatokig. A Létezés és megosztás című harmadik rész a Sziddha hagyomány jógát és tantrát érintő dimenzióit taglalja, hangsúlyozva a beavatás és a szóbeli átadás fontosságát ezek kapcsán. A Rejtőzködő Mesterek című negyedik rész a spirituális keresőkre leselkedő csapdákat, zsákutcákat taglalja, és persze a Sziddhák ezekre vonatkozó kiútjait.

Siddhas Masters of Nature

Pal Pandian

Mi a tradíció szellemisége? Miért a lázadó hangnem és mi teszi a mestereket rejtőzködővé és nehezen megközelíthetővé? A Sziddhák, a Természet Mesterei egy inspiráló összefoglaló, amely a Sziddhák világába vezet bennünket. A könyv a halhatatlan mesterek szellemét tükrözi, az ő tanításaikat, ezoterikus és isteni természetüket. Valamint azt, hogy a történelem előtti időkből származó tudás, hogyan maradhat a jelenlegi posztmodern világunkban is alkalmazható. Ez a könyv viseli a Sziddhák minden jegyét. A berögződéseidet kéri, követeli, mivel a Sziddhákban lakozó erő is a fákat gyökerestül kitépő erőhöz hasonlatos.

Palpandian Sziddhák, a Természet mesterei című műve egyedülálló kapcsolódási lehetőséget rejt az ősi tradíció óceáni mélységű és misztikus kvinteszenciájával.

Rivulets of the Absolute

Stephen R. Grissom

Stephen R. Grissom gurujával, Pal Pandiannal való találkozását követően kapcsolódott a Sziddhák titokzatos világába. Az emberi psziché természetébe nyerhetünk bepillantást írásán keresztül. A könyv számtalan ősi mesterektől származó spirituális gyakorlatot és a hagyományba tartozó művészetet mutat be, többek között a gyógyítást, fémek alkímiájával kapcsolatos tudást és az entitásokkal, istenségekkel való okkult kapcsolódást. A mű egyszerre lebilincselő és olyan átalakító erővel rendelkezik, amely minden spirituális kereső számára inspiráló lehet.

bottom of page