top of page

A gyógymód háttere

A vászit lényeglátó érzékenységként is nevezik, amelyet ha a maga teljességében tapasztalunk úgy, hogy nem takarják el nem helyénvaló törekvéseink, blokkjaink, akkor mi is harmonikusan kapcsolódunk az egészhez, egészségesek vagyunk. A Sziddhák gyógyító hagyománya az ájurvédához hasonlóan figyelembe veszi a prakrithit, velünk született természetünket. Továbbá az ettől való eltérést is, a vikrithit is, amelyet a dósák (váta, pitta, kapha) kibillenése okoz. A dósák vagy biológiai rendező erők, nemcsak a fizikai test működését, hanem a psziché folyamatait is áthatják. A panaszok feltérképezésében nagy szerepet kap a pulzusdiagnózis, a kikérdezés. Az egyensúly helyreállításában az pedig az étkezésre, szokásokra (ezek is kapcsolatban állnak a dósákkal) adott iránymutatások, esetleg egyszerűbb gyakorlatok, időnként akár jóga ászanák, javasolt gyógynövény-készítmények, de legfőképpen a gyógymód központi magját képező alábbi módszerek

Varma pontok stimulálása

1

Az akupresszúrához hasonlóan: a finom vagy épp erőteljes nyomások a varma pontokon keresztül a test energiavezetékeiben, nádijaiban áramló életenergiát szólítják meg közvetlenül. A varma pontok a fizikai test és a pránatest közötti átjárókként is leírhatóak, így az életenergia áramlásában kialakult, betegségként megjelenő elakadások hatékonyan oldhatóak ezeken keresztül. (Az ájurvedában marma pontokkal dolgoznak, van némi átfedés, de nem ugyanaz a két rendszer.)

Kalári eszközök

2

Az idegekre, ezeken keresztül a nádikra ható erőteljes nyomásokat alkalmazó varma-masszázs illetve a varma pontokat energetikailag összekapcsoló lágyabb Adangal masszázs, valamint a finomabb, masszázsnak nem nevezhető manipulációk szintén az életenergia zavartalan áramlását hivatottak biztosítani.

Esetenként kerül sor  varma masszázsra a vászi terápia során a kezelés menetétől függően, így kifejezetten masszázs-kezelésekre nem fogadok érdeklődőket.

 • Mire alkalmazható a Vászi Terápia?
  A Sziddha Vászi Terápia alkalmazási köre: mozgásszervi panaszok emésztőrendszeri rendellenességek: puffadás, székrekedés, IBS, gyomorsavval kapcsolatos panaszok nőgyógyászati panaszok pajzsmiriggyel kapcsolatos problémák krónikus fáradtság, stressz fejfájások, migrén alvásproblémák allergiák, szénanátha szív- és érrendszer betegségei idegrendszeri panaszok: autizmus, cerebrális parézis, multiplex szklerózis, hemiplegia, paraplegia, nyugtalan láb szindróma
 • Milyen gyakran kell kezelésre jönni?
  Az amritha kalai nevű kezelést az első találkozást követő két egymást követő napon, tehát az első három nap célszerű megismételni, hogy a régóta rögzült, betegséget eredményező energiaminták minél hamarabb ki tudjanak tisztulni, felül tudjanak íródni. Eleinte ajánlott lehet a heti többszöri kezelés, aztán a heti egy. Ezek az általános irányvonalak a kezelés gyakoriságát illetően. El lehet ezektől térni, sokszor előfordul, hogy például csak a heti egy kezelés fér bele és így is bekövethezhet, és be is következik többnyire a jótékony átalakulás! Azonban a kezelés leghatékonyabb megvalósulásnak és a rendszer eredetiségének megőrzése érdekében, mindig jelzem, hogy mi az általam javasolt, ideális távolság két kezelés között.
 • Hogyan történik az időpont-egyeztetés?
  Telefonon a legegyszerűbb (06 30 221 2392), de ha kezelek nem tudom felvenni. Igyekszem mindig visszahívni az ismeretlen számokat, de ha ez elmaradna vagy ha telefonon valaki többször kudarcot vallott volna, és természetesen egyébként is: emailben (kasza.borbala@yahoo.com) is be lehet időpontot kérni a panaszok felvázolásával.
 • Van-e a kezelésnek kontraindikációja?
  Nincsen, tehát lehet jönni menstruáció idején is például. Nem jó viszont tele hassal, közvetlenül kiadós étkezés után kezelésre érkezni, valamint kezelés után rögtön belakmározni. Az amritha kalai kezelések során megmozgatott energiák, még két három napig finoman rendeződnek, ilyenkor nem javasolt más kezeléseken, elsősorban masszázson (az orvos által előírtak – kezelés és a diagnosztikai vizsgálatok is természetesen kivételt képeznek ez alól.
 • Milyen költséggel jár a kezelés?
  A 90 perces kezelés ára: 15 000 Ft

Amritha Kalai kezelés – a vászi terápia leghatásosabb eszköze

3

Az Amritha Kalai az a nektárként leírt energia, amely a Sziddhák szerint mindent áthat, éltet az univerzumban. A kezelés során a gyógyító ezzel a minőséggel kapcsolja össze a pácienst, hogy az univerzális energia felül tudja írni azokat a betegséget létrehozó energiamintákat (megoldatlan konfliktusok, felmenőktől érkező, genetikus hatások) a finom testben vagy akár mélyebb szinteken is. Ahogy az energiaáramlás újra zavartalanná válik, a fizikai képletek is át tudnak rendeződni, a fájdalmak feloldódnak, a diszfunkciók helyreállítódnak.

 

A kezelés közvetlenül hat az energiavezetékeken, nádikon keresztül az idegrendszerre. A stagnáló energiák felszabadításával lehet igazán eredményes és hosszantartó bármiféle kezelés hatása. Ennek a kezelésnek nincsen kontraindikációja: krónikus és akut esetben is alkalmazható vagy akár megelőzésként is.

GYIK
bottom of page